facebook

Ik ook van jou!

Haarlem Roze Stad 2012 ontbreekt natuurlijk niet op Stripdagen Haarlem. In het Noord-Hollands Archief is dan ook de tentoonstelling 'Ik ook van jou!' te vinden.


De strips die zijn gekozen voor de tentoonstelling 'Ik ook van jou!' sluiten aan bij het thema van Haarlem Roze Stad 2012: 'Vier de verschillen'. De tentoonstelling geeft weer dat het vieren van verschillen ook betekent het vieren van overeenkomsten. En dat het belangrijk is dat je liefde wordt beantwoord met een welgemeend: ‘Ik ook van jou!’ De bezoeker van de tentoonstelling krijgt dan ook een kijkje in het dagelijks leven van heel diverse relaties.

Voornamelijk Noord-Hollandse striptekenaars leveren een bijdrage aan de tentoonstelling in het Noord-Hollands Archief. De tentoonstelling bevat originele tekeningen en (foto)strips die zijn gepubliceerd op websites, in stripalbums en tijdschriften die zijn gemaakt door: Dolly Bellefleur & Wilbert van der Steen, Alex van Koten, Floor de Goede, Gerrie Hondius, Jan Kruis, Margreet de Heer, Sander Out en Ype Driessen. Daarbij presenteert Nieuwe Gracht Producties (bestaande uit Eric J. Coolen en Michaëla J. Bijlsma) een verstripping op geheel eigen wijze.


De tentoonstelling is geopend op vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni, 9-17 uur, en zondag 3 juni van 11-17 uur. Maak op zaterdag 2 juni kennis met Jan Kruis, Gerrie Hondius, Floor de Goede en andere tekenaars die deze expositie tot leven brengen. De tentoonstelling is daarna nog tot 10 augustus te bekijken tijdens de openingstijden van het Noord-Hollands Archief.

Adres

Jansstraat 40, Haarlem