facebook

La Vache Qui Rit

Dit voorjaar toont De Hallen Haarlem de solotentoonstelling 'La Vache Qui Rit' van de Nederlands-Marokkaanse kunstenaar Hamid el Kanbouhi.

 

Dit nieuwe project is een multimedia installatie, speciaal gemaakt voor de tentoonstellingsruimte. De installatie die Hamid el Kanbouhi voor zijn tentoonstelling 'La Vache Qui Rit' in De Hallen Haarlem in heeft gericht, bestaat uit werken op papier en ruimtelijk werk. In zijn nieuwe installatie worden tijdens de looptijd van de expositie ook performances worden opgevoerd.

 

De fascinatie voor het menselijk bestaan is een belangrijk element in het werk van Hamid el Kanbouhi. Hij put inspiratie uit alledaagse situaties, vreemde ontmoetingen en vertaalt deze personen en gebeurtenissen in beelden. Speelsheid en een voortdurende zoektocht naar onbekende wegen vormen de kern van zijn werkwijze. Het resultaat is minder belangrijk dan de weg ernaar toe.


De tentoonstelling is al vanaf heden te bezoeken in De Hallen tot 3 juni. Op donderdagavond 31 mei organiseert De Hallen in het kader van de Stripdagen Haarlem een evenement bij de tentoonstelling 'La Vache Qui Rit'. Van 20.00-22.00 uur vindt een performance van Hamid el Kanbouhi plaats. Toegang gratis, reserveren verplicht: reserveringen@dehallen.nl.
Voor algemene informatie: 023-511 5775 / office@dehallen.nl

Adres

Grote Markt 16, Haarlem