facebook

Winnaar Willy Vandersteen Prijs

Traditiegetrouw krijgt de winnaar van de Willy Vandersteenprijs een eigen tentoonstelling op de Stripdagen Haarlem. Dit jaar kende de jury van de Willy Vandersteenprijs de prijs voor beste Nederlandstalig beeldverhaal toe aan de Nederlandse stripauteur Michiel van de Pol (1965) voor zijn album ‘Terug naar Johan’, (Oog & Blik/De Bezige Bij).  


Michiel van de Pol debuteerde in 1996 met de gagstrip 'Mol' in het Sjors en Sjimmie Stripblad. Naar aanleiding van de geboorte van zijn eerste zoon startte van de Pol een dagboekstrip dat in 2000 gebundeld werd door uitgeverij De Prom (De Medicijnman). Zes jaar later won de Nederlandse stripauteur met zijn autobiografische strip ‘Cartoondiarree’ de Stripstrijd, een wedstrijd van de Amsterdamse krant Het Parool. De strip verscheen twee jaar lang in de Nederlandse krant. Michiel van de Pol's werk verscheen o.a. in NRC Next, Eisner en Zone 5300.    


De Willy Vandersteenprijs werd in het leven geroepen door Vlaams-Nederlands huis deBuren in Brussel, Stripdagen Haarlem en Strip Turnhout en bekroont om de twee jaar het beste oorspronkelijk Nederlandstalige album van die periode. 

 

Op 2 juni om 14.00, boekpresentatie van het nieuwe boek 'scherpschutters'
 

Adres

Grote Markt 2, Haarlem