facebook

Benelux Beeldverhalen Prijs 2012

In 37PK is een tentoonstelling met de gekozen werken van de longlist en de shortlist te zien van de Benelux Beeldverhalenprijs 2012.
 

 

De Benelux Beeldverhalen Prijs is in 2010 opgericht als stimulans voor beginnende makers van beeldromans (ofwel stripromans ofwel graphic novels) uit de Benelux. In nrc.next is daar nu een platform voor. Dat er talent genoeg is, bleek al meteen: in 2010 was de kwaliteit zo hoog dat nrc.next niet alleen de winnaar, maar een week lang de hele top-5 beloonde met een dubbele pagina.


Daarnaast waren er twee tentoonstellingen van de longlist: in het Scryption in Tilburg en op het Holland Animation Festival in Utrecht.


De Benelux Beeldverhalen Prijs fungeerde ook als opstapje naar andere publicaties, zoals het boek Mooi is dat!, het blad Eisner, het virtuele project X was hier en het boek De Filmfanfare (verschijnt in april bij Oog&Blik). Zeker twee deelnemers werden door de Benelux Beeldverhalen Prijs gestimuleerd een graphic novel te maken. De eerste winnaar, Erwin Kho, won met zijn inzending Elke seconde telt ook de Belgische Plastieken Plunk.


 

Afgelopen jaar was Jan van Doornspeek de winnaar, met De brandende vrouw. Hij illustreerde dit jaar flyer en affiche.

 

Opening en prijsuitreiking op 31 mei om 18.30
 

Adres

Groot Heiligland 37, Haarlem