facebook

Tentoonstelling CartoonSpringCompetition

Hoe gaat het verder met de Arabische lente? Worden de mensen verscheurd tussen islamisten en leger? Blijft de Syrische president Assad als een gemene graffiti-artiest het land met bloed besmeuren? Of steekt het eerste vuur van een jonge Tunesiër uiteindelijk toch de hele regio aan?

 

Jonge cartoonisten uit de hele Arabische wereld tekenden hun visie op de Arabische lente en de toekomst voor de CartoonSpringCompetition, georganiseerd door de Wereldomroep samen met de Stripdagen Haarlem en Cartoon Movement. Na een professionele voorselectie mocht het publiek via Facebook meestemmen. Een vakjury van bekende Arabische tekenaars koos uit de acht genomineerden de winnaar: Omar Abdallat uit Jordanië, die volgens de jury een 'eigen, herkenbare stijl' heeft en 'zonder overbodige tierelantijnen een heldere boodschap overbrengt'.

 

In de Philharmonie tijdens de Stripbeurs Binnen is de tentoonstelling van de genomineerden van CartoonSpringCompetition te zien, met daarbij uiteraard het winnende werk van Omar Abdallat getiteld: Spring, (hiernaast afgebeeld).

 

Tentoonstelling is zaterdag 2 juni en zondag 3 juni gratis te bezoeken van 10u-17u  

Adres

Lange Begijnestraat 11, Haarlem