facebook

Op zoek naar de Camera Obscura

Van Duivenboden, Nieuwe Gracht Producties (Eric J. Coolen/Michaëla J. Bijlsma) en Bies van Ede staan tijdens de Stripdagen uitgebreid stil bij dit jubileum met een grote expositie in het pand waar Hildebrand heeft gewoond en gewerkt aan zijn Camera Obscura.
 

1 juni 2012 is het precies 50 jaar geleden dat het Hildebrandmonument werd onthuld in de Haarlemmerhout. Naar een ontwerp van Jan Bronner stelt het acht figuren uit de Camera Obscura voor, gadegeslagen door schrijver Hildebrand (Nicolaas Beets). 


 De expositie bestaat uit illustraties en objecten van Eric J. Coolen en Michaëla J. Bijlsma alsmede uit gedichten van Bies van Ede. Van Duivenboden liet een prachtig bankstel bekleden met speciaal voor dit doeleinde vervaardigde illustraties. Bij de expositie verschijnt een luxe Camera Obscura-box en een Hildebrandbundel (uitgeverij Holland) met gedichten en illustraties uit de expositie.

 

De opening van de expositie vindt plaats tijdens de Stripdagen Haarlem op 2 juni om 15.00 uur in het van Duivenbodenpand aan de Gedempte Oude Gracht. Aan deze officiële opening wordt meegewerkt door o.a. Nop Maas, Bies van Ede, Henk Vijn, Jhr. Drs. André Testa en het Ampzing Genootschap. De expositie is tot november 2012 te bezoeken.

Adres

Gedempte Oude Gracht 88/94, Haarlem