facebook

HD Artstonelimited

De cartoons ontstaan vooral door verbazing over de samenleving en verwondering in het algemeen. Elke lijn heeft nut, en geeft zijn opkomende gedachte weer. Een overzicht van de streekgebonden cartoons van Hans Duivenvoorden a.k.a  HD Artstonelimited van de afgelopen jaren, worden getoond in Galerie KZOD/De Waag in een overzicht van prenten en animatie.

 

In de overzichtstentoonstelling zijn onder andere te zien; 'Katzilla de kater', schrik van de Leidse buurt, is verbannen uit Haarlem. Filosofische bespiegelingen maken deel uit van zijn dagelijkse bestaan.Verbeeld zijn ook een aantal van zijn filosofische standpunten.


Opnieuw leven ingeblazen, maar nu als schilderij: ‘Het Land Van Maas En Waal’. Een oude methode om in één prent het verhaal weer te geven is weer terug. 

En voor het eerst en dus de primeur van deze tentoonstelling is het werk van de verstripping van de historische gebeurtenis uit 1918, het bezoek van de Amsterdamse Vrijdenkersbeweging 'De Dageraad' aan het bollendorp Lisse. Wat echter eindigde in een catastrofe op die 'mooie Pinksterdag' van 20 mei 1918. 


 

Opening op zaterdag 2 juni om 15.00 uur door Klaar Wolff.
 

Adres

Spaarne 30, Haarlem