facebook

DUONAR 'Arabische Windroos'

 

Politiek tekenaar TRIK en beeldend kunstenaar STEFAN KASPER vormen sinds 2011 het samenwerkingsverband DUONAR. Onder deze naam vervaardigen zij beeldexplosieve vloerschilderingen.
 

Het individu is ondergeschikt geraakt en het uiteindelijke resultaat komt voort uit een dynamisch proces van actie en reactie met hun karakteristieke stijlen. De in een geheel zwarte acrylverf -met een grijze ondergrond- gemaakte schilderingen zijn een groeiend geheel welke in het moment zelf ontstaat. Gekenmerkt door een grote hoeveelheid beeldinformatie is het bekijken van de werken een avontuur geïnspireerd door de actualiteit vermengd met vileine humor. 

 

DUONAR http://www.duonar.nl presenteert op de grote markt voor de deur van de Vishal een Arabische Windroos (6m doorsnee), reagerend op de op de grote markt aanwezige windroos.
In de Vishal komt een nog een kleine windroos die verwijst naar de grote windroos buiten. Daarnaast zal er een video-presentatie te zien zijn van hoe de schildering tot stand is gekomen. De gebruikte zeefdrukjes zullen daar ook te bezichtigen zijn.


 


Adres

Grote Markt 20, Haarlem