facebook

Turkartoon

In de hal van het Haarlemse hotel Lion d’Or heeft van 30 mei tot medio augustus 2012 de tentoonstelling plaats van een twintigtal Turkse striptekenaars, samengesteld door het Utrechtse stripcollectief De Inktpot. De tentoonstelling maakt deel uit van de viering van 400 jaar handels- en diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

 

De tentoonstelling toont de rijkdom van de hedendaagse Turkse stripcultuur. De bij de tentoonstelling behorende krant geeft zicht op het ontstaan van Turkse stripkranten, en legt uit hoe ze gemaakt worden en wat hun functie is in de Turkse samenleving. Laat u meenemen naar Istanbul, waar een beroepsgroep van schrijvers en tekenaars zichzelf tot taak heeft gesteld de samenleving een spiegel voor te houden. Niets ontgaat hen. Politieke en sociale misstanden worden scherp omlijnd en op humoristische wijze van commentaar voorzien. De gevestigde orde neemt het hen niet altijd in dank af.
Censuur en rechtszaken zijn een constante dreiging. Maar de mensen op straat geven er graag hun laatste Lira's voor uit.

 

Tijdens Turkartoon exposeren 20 tekenaars, te weten: Emrah Ablak, Bahad?r Baruter, Bahad?r Boysal, Mehmet Ça?ça?, Semra Can, Cem Dinlemni?, Selçuk Erdem, Oky, Göksu Gül, Ersin Karabulut, Sönmez Karakurt, Cihan Kiliç, Ipek Özsüslü, MK Perker, Cemal Söyleyen, Memo Tembelçizer, Bülent Üstün, Metin Üstünda?, Kenan Yarar, Betül Y?lmaz

 

De tentoonstelling is van 30 mei tot medio augustus in de hal van hotel Lion d’Or dagelijks vrij toegankelijk. Opening 30 mei, 18.00. Meer info: Hotel Lion d’Or, hofman@hotelliondor.nl of organisator en illustrator Albo Helm, post@albohelm.nl


 

Adres

Kruisweg 34, Haarlem