Reminder: Catawiki veiling originelen loopt vandaag af om 20.00!

29 mei 2012, 0 reacties
facebook
Delen:
Reminder: Catawiki veiling originelen loopt vandaag af om 20.00!

Catawiki, ’s werelds grootste catalogus en marktplaats voor verzamelaars, biedt in deze Originelen-veiling 125 tekeningen aan van diverse tekenaars. De online veiling loopt af maandagavond 4 juni 20.00. Bieden kan nog op www.catawiki.nl/stripveiling...

   

Werk van 125 bekende tekenaars onder de hamer
Onder de hamer komen tekeningen van internationaal bekende striptekenaars als Uderzo (bekend van Asterix en Obelix), Jacobs (Blake en Mortimer), Cuvelier (Corentin), Don Lawrence (Storm), Hermann (Jeremiah), Jijé (Jerry Spring) en de onlangs overleden Eddy Paape (Flip Flink). Ook bekende Nederlandse tekenaars zijn vertegenwoordigd zoals Marten Toonder (Bommel), Hans Kresse (Eric de Noorman), Frans Piët (Sjors en Sjimmie) en Henk Kuijpers (Franka).
"Het verzamelen van originele striptekeningen wordt internationaal steeds populairder. In Frankrijk brengt werk van bekende tekenaars op veilingen hoge bedragen op, soms honderdduizenden euro's. In Nederland en België neemt het verzamelen van originelen ook sterk toe. Deze vorm van beeldende kunst wordt ook meer en meer gezien als alternatieve belegging waarbij de afgelopen jaren hoge rendementen zijn gerealiseerd", aldus René Schoenmakers, directeur en oprichter van Catawiki.
De veilingkavels zijn op de stand van Catawiki te bekijken op 2 en 3 juni tijdens Stripdagen Haarlem.

De online veiling loopt af maandagavond 4 juni 20.00. Bieden kan nog op www.catawiki.nl/stripveiling

Afgebeeld: 

Daan Jippes - Mickey 60 jaar
Nieuwstaat - in lijst
Daan Jippes is één van de beste Europese tekenaars. In de jaren 80 ging Jippes naar Amerika, daar zocht hij de Disney Studio’s op en liet aan o.a. Eric Larson zijn tekening van Mickey zien. Hij mocht meteen blijven om bij de Disney Studio’s te komen werken. In 1988, ter ere van 60 jaar Mickey Mouse, maakte hij deze tekening van gouache en waterverf. 

 

Piet Wijn - Originele pagina - Verowin (p.25) - (1949)
Formaat 36 x 44,5 cm - Publicatie uit Tom Poes Weekblad
Originele pagina uit Verowin van Piet Wijn, het verhaal verscheen rond 1949-1950 in het weekblad  Tom Poes en een jaar later in 't Kapoentje. De pagina was geplooid en had een scheurtje van 2 cm  rechts, zie foto's. De pagina is verlijmd op een kartonnen passe-partout, het formaat van het origineel is 36 x 44,5 cm en het karton 45 x 60 cm.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageren

Naam
Email
Reactie