Spektakel tijdens Opening Stripdagen Haarlem 2012: Premiere van De Zandtekenaar

1 jun 2012, 0 reacties
facebook
Delen:
Spektakel tijdens Opening Stripdagen Haarlem 2012: Premiere van De Zandtekenaar

Van Engelenburg in Bedrijf brengt nieuw concept, Dé Zandtekenaar

De Zandtekenaar beleefde vanavond haar première bij de opening van Stripdagen Haarlem 2012.

 

Zandtovenaar Gerrie Hondius neemt je mee in haar wereld van zand en muziek. Nauwelijks heeft ze een tekening in het zand getoverd of er verschijnt alweer een nieuw beeld. Gaandeweg ontstaat er een reis, een verhaal, een grap of een gedicht in zand. Alles verandert en vernieuwt waar je bij staat. Een visueel spektakel voor jong en oud. 

 

Stripdagen Haarlem staat deze editie geheel in het teken van Arabische Strips. Speciaal hiervoor tekende Gerrie Hondius bij de opening vandaag op Arabische muziek de mooiste Arabische tekeningen.

Deze zandtovenaar geeft met haar tekeningen congressen, evenementen en festivals een verrassende tint op maat. Het zandtekenen is een techniek waarbij op een verlichte glasplaat met zand wordt getekend. Door middel van projectie is deze bijzondere kunstvorm live te zien. Haar optreden wordt omlijst met muziek.  

 

Van Engelenburg Theaterproducties

Henrike van Engelenburg bedient met haar impresariaat Van Engelenburg Theaterproducties de theaters, bedrijven en educatieve instellingen. Daarnaast produceert zij met haar productiehuis ook voorstellingen zoals Achtste-groepers huilen niet, concepten zoalsDe Zandtekenaar, de Klantenfluisteraar en meer.

 

Over Gerrie Hondius 

Gerrie Hondius verwierf bekendheid als striptekenaar van ondermeer Opzij, Esta, NRC.next en De Volkskrant. Ze tekende autobiografische stripboeken, waaronder Ik ben God, Pindakaas, en Kierewiet, en zij tekent live op locatie cartoons voor bedrijven en organisaties.

Haar creatieve activiteiten omvatten naast striptekenen schilderen, brons, en keramiek. In 2010 verscheen haar prozadebuut 'Ik ontmoette een man', dat werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Patatzaak De Vlaamsche Reus in Haarlem werd in 2011 verrijkt met allerlei geschilderde tegeltableaus en mozaïeken van haar hand. Sinds begin 2012 organiseert zij maandelijks Het Voorleestheater, waarin zij soms ook zelf optreedt. Tijdens de Stripdagen Haarlem van 2012 wordt haar glas-in-lood-raam in de Bakenesserkerk onthuld.

 

Kijk voor meer informatie op www.zandtekenaar.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageren

Naam
Email
Reactie